danzatelavida

Inicio » COACHING TRANSPERSONAL

COACHING TRANSPERSONAL

dona_jpgCoaching i creixement personal

Ja ho sabeu, el coaching està de moda, és una paraula en boca de molts. Això pot tenir bona o mala premsa segons es miri, com tot. Ara bé, sabem que és el coaching? Intentaré explicar-t’ho de forma breu i concisa : el coaching és el procés pel qual pots descobrir i avançar en les teves habilitats tenint la possibilitat de poder-les expressar al màxim. Aquestes habilitats poden ser de qualsevol àmbit, des del professional al personal, a les relacions interpersonals, l’esport o els hobbies.

I què fa el coach? Primer de tot diré que la paraula coach, que és una paraula anglesa, vol dir entrenador. Amb això potser et queda més clar que fa un coach. Un coach professional facilita, entrena, ajuda al seu client a desencallar aquells esculls que no li estan permetent avançar en un terreny determinat o en diversos, l’acompanya a desenvolupar al màxim el seu potencial.

En un procés de coaching és bàsica la relació que s’estableix entre el coach i el coachee (el client). Necessàriament s’ha d’establir una relació de confiança i confidencialitat plena, en la qual el coach s’oblida d’ell mateix per posar tota la seva atenció en la persona que té al davant. S’entrega des del cor per ser un canal que faciliti al client trobar per ell mateix respostes a les seves inquietuds, alternatives als seus conflictes, punts de vista diferents a les creences que ha tingut fins ara. En la mesura que s’estableix aquesta relació de confiança i d’entrega la persona es troba acceptada, valorada i així progressivament es pot anar deslliurant de les seves cuirasses i deixant anar la seva essència potenciant així les seves habilitats i creixent com a persona.

Per què creix com a persona? En un procés de coaching el que fem és donar eines a la persona per tal que pugui veure, pensar i sentir tot el que l’envolta des de diferents perspectives, descobrint vessants que mai abans s’havia plantejat. En el moment en què la persona troba diferents punts de vista, alternatives que abans no hi comptava, i que ara són al seu abast, s’està produint un creixement personal, la persona disposa de més eines i de més recursos personals per afrontar les situacions, persones o coses que en el passat li provocaven conflicte. Hi ha evolució. Hi ha augment de la autoestima. Hi ha autoconfiança. S’han obert portes, portes que ni tan sols sabia que existien i aquestes portes li obren tot un món de possibilitats que eixamplen els pulmons i deixen entrar un floc d’aire fresc, nou i valent que t’inunda de noves sensacions, de noves oportunitats, que t’omple de vida.

El coaching no només és aplicable a nivell personal també s’aplica, i amb prou èxit, a les organitzacions ja que suposa una porta de sortida per als equips de treball que s’han quedat aturats per relacions complicades entre els membres dels equips, per manca de motivació, per pèrdua de l’objectiu comú …aleshores el coach treballa de forma conjunta amb tots els membres o amb la direcció per tal de facilitar estratègies que portin a uns resultats més satisfactoris per les persones i més productius per a la organització.

El coaching transpersonal afegeix una vessant, aquella que va més enllà del que és personal, facilitant a la persona que retrobi la seva connexió amb el Tot, tot recordant qui realment és i de què forma part. Pren consciència. Aquesta és una vessant molt poderosa, recordar qui ets, que és allò que et manté entrellaçat et retorna la serenor i la pau interior, prendre consciència t’obre a una comprensió nova i lluminosa del sentit de la teva vida, et permet transformar-te en cocreador de la teva vida.

Per últim dir, que en un procés de coaching es poden utilitzar eines diverses depenen del què es vulgui millorar i d’allò que el coach percep que pot facilitar més la feina a la persona, per això són ben útils eines com la PNL, el tapping, o tècniques de gestalt, relaxació i respiració conscient. Tot un bagatge per fer que et sentis millor i retrobis el teu camí de vida amb forces renovades.

Sessions amb Coaching, PNL i tapping a Barcelona i el Maresme amb cita prèvia : almaprimal@gmail.com

Aquestes sessions es dirigeixen especialment a aquelles persones que volen millorar la seva qualitat de vida, la qualitat de les seves relacions, tenir una major confiança en si mateixes ja que a través d’aquestes sessions adquiriran recursos interns descobriran i potenciaran les seves habilitats, quan es dona un pas cap al canvi tot l’Univers conspira per a què aquest canvi es produeixi i la teva vida comenci un rumb nou.

A %d blogueros les gusta esto: